bilgi@manisabilgisayar.com

Netsis Programı Açılmıyor. Trend Micro Engelliyor
Buradasınız: Anasayfa / Blog
7 Aralık 2023, Perşembe
Netsis Programı açılmıyor. Trend Micro Engelliyor
Son Trend Micro Antivirüs güncellemesi sonrası Netsis kullanan kullanıcılar Netsis uygulamasını açamama sorunu
Netsis Programı açılmıyor. Trend Micro Engelliyor

Aşağıdaki yazımızda da belirtiğimiz gibi Trend Micro kurulu bilgisayarlarda kullanılan Muhasebe Programı Netsis'in antivirüs sonrası çalışmama sorununa ilişkin çok talep geldi ve bizde bu sorunu çözmek adına Trend Micro ile görüşerek Netsis olan bir bilgisayarda Anydesk bağlantısı sağladık ve sorunu çözdüler. Şimdi nasıl çözüldüğüne ilişkin açıklamamızı resimli olarak anlatıyoruz.

Öncelikle Windows arama tuşuna support yazıyoruz ve Trend Micro Tanılama Araç Seti Uygulamasını açıyoruz.

 

Sonra alttaki resimden de görüldüğü gibi açılan pencerede üstteki menülerden Tehditlere giriyoruz. Ve Aşağıdaki seçeneklerden Kullanıcı Modu Bağlanmayı Duratlat sekmesini işaretleyip Kapat diyoruz. Hepsi bu kadar.. Artık Netsis uygulamanız açılacaktır. Trend Micro bir güncelleme ise bu sorunu düzelteceğini de belirtmiştir. Bu tür programların olası çalışmaması durumlarında bu yöntemi kullanabilirsiniz.

 

İlgili Yazımız

Trend micro ile bilgisayarlarını koruyup Netsis Muhasebe uygulaması kullanan firmalar bugün büyük bir sorunla karşılaştılar çünkü Netsis uygulamaları bir türlü açılamadı. Birçok kullanıcı Netsis müşteri hizmetlerini aradılar ama onlarda bu sorunun farkında olmadıkları için sorunu Ağ ayarlarında veya Netsis uygulaması içinde aradılar. 

Tarafımızca yapılan incelemeler sonucunda sorunun Netsis veya Ağ tabanlı olmayıp tamamen Trend Micro Antivirüs kullanan bilgisayarların Trend Micro'nun son güncellemesi ile bu sorunun ortaya çıktığını tesptik ettik.

Antivirüs uygulamasından çıkış yapıldığında Netsis uygulaması çalışmaktadır. Trend Micro ayalarından korumaları devre dışı bıraktık veya ayarlarından tüm ayarların işaretlerini kaldırdık ama bir türlü çözüm bulamadık. Ancak ve ancak Trend Micro Antivirüs'ten çıkış yaptığımızda çalışmaktadır.

Trend micro ile yazışmalarımız devam etmekte olup çözüm aramaktayız. Bu arada test amaçlı denediğimiz bir bilgisayardan antivirüs programını kaldırıp yeniden kurduk en son güncellemeyi aldık sorun düzeldi. Bu tabi ki her kullanıcı için çok uzun zor bir süreç en son çare olarak bunu tek tek müşterilerimize bağlanarak yapmak durumunda kalacağız.

İlgili Videomuzu buradan izleyebilirsiniz.

Sorunlar ilgili Videoyu izlemek için tıklayınız

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın